DC és Marvel hasonlóságok Part 1 | Ki kit kopizott

12:18


Sziasztok! Végre 1 év után itt van ez a bejegyzés. A suli lefáraszt, beteg is vagyok szóval nincs életkedvem blogot írni, de most itt vagyok. 1 hónap után. Eben a bejegyzésben összegyűjtöttem pár DC és Marvel hasonlóságot. Nagyon sok van belőle, akár megérdemelne egy blogot is. De itt azok vannak, amik nagyon szemet szúrtak nekem, és másoknak is. De kezdjük is el!


Atom és Hangya

Atom története: Először 1961-ben mutatták be a Showcase 34.számában. Ray Palmer az Atom, egy szuperhős, aki képes a hihetetlen méretre összezsugorodni, miközben megőrzi teljes testtömegét. Tagja volt az eredeti Igazság Ligájának, ahol nagy tiszteletet szerzett társaitól. A bűnüldözés mellet ő is egyike a világ legjobb tudósainak, hiszen a háttérben ragyogó fizikus. Képes zsugorodni szubatomikus méretekre, és feltárja az univerzumot egy olyan határon, amely ismeretlen bármely más ember számára. Míg egy fizikai végzős hallgató volt, Ray Palmer felfedezett egy apró darabot a fehér törpe csillag anyagból, amely a Földre esett. Az anyag összenyomódásának vizsgálatakor Ray elméletileg elmondta, hogy ha meg akarja ásni egy lencse ebből a szegmensből, és az ultraibolya fényt ráfeszíti rajta, akkor a fényt lecsökkentheti az eredeti méretének egy töredékére. Ray elrohant a laboratóriumához, megpróbálta a kísérletet, és úgy találta, hogy pontosan úgy működik, ahogy elképzelte, egy apró kis fogással: a tárgyak összezsugorodása instabillá vált és pillanatok múlva felrobbantak. Néhány nappal később Ray és néhány barátai csapdába esettek egy barlangban. Ray kénytelen volt instabilitást kockáztatni, és a zsugorító lencsét használta magára, hogy elkerülje a barlangot, és megmentse barátai életét. Valamilyen oknál fogva azonban Ray nem robbant fel, és visszatért normális magasságához. Valójában a zsugorító lencse sokkal jobban működött a testénél, mint amire számított, és olyan szabályozó eszközöket fejlesztett ki, amelyek korlátozottan befolyásolták súlyát, valamint méretét. Ray később feltételezte, hogy genetikai összetétele ismeretlen "x-faktorral" megakadályozza, hogy az atomjai instabillá váljanak, bár sok tudós azt hiszi, hogy Ray a zsugorodásra való képességét ténylegesen lehetővé tette a "metagén", amely sok szuperhumán forrásának forrása. 

Hangya története: Először 1962-ben mutatták be Hangyaként a Tales to Astonish 35.számában. Dr. Henry "Hank" Pym egy amerikai biokémikus, aki széles körű tudással rendelkezik különböző tudományterületeken. Született és nevelkedett Kelet-Sehol, Nebraskában, Brad Pym és Doris Pym fiaként. A születésről szóló csodagyerek eltöltött ideje fantasztikus és szórakoztató találmányokat teremtett, amelyeket a nagyanyja ösztönzött. De halála után komolyabb lett és elhatározta, hogy megáll a vad ötleteivel. Hetekkel később azonban átgondolta a döntését, és újra megalkotta a szérumokat, amelyek létezését titokban tartotta. Inspirálta az Anthillben szerzett tapasztalataival, Pym tanulmányozta a hangyákat, és elmélete szerint a hangyák az antennájukon keresztül továbbított pszionikus/elektromos hullámokon keresztül kommunikálnak. Hónapos munka után Pymnek sikerült létrehoznia első "kibernetikus sisakját", amely lehetővé tette, hogy kommunikáljon a hangyákkal a pszionikus/elektromos hullámok átvitelével és fogadásával. Ha azt gondolná, hogy egy napon talán vissza kívánja használni a zsugorító bájitalt, Pym egy védőruhát is tervezett magának, az Unstable Molecule-t és az acélhálót. Ugyanezen a napon azonban Pym kapott megbízást a kormánytól, hogy olyan gázt alakítson ki, amely bizonyos konkrét körülmények között ideiglenes, korlátozott immunitást biztosít a radioaktivitás számára, korábbi munkája alapján. A kormány négy további tudóst is kijelölt, hogy segítsen neki a projektben.

Mi a közös bennük? 
  • Mindketten tudósok.
  • Mindketten egy vizsgálat során fedezték fel az "erejüket", amit később használnak majd.
Itt a Marvel kopiztta a DC-t.


Aquaman és Namor (avagy én, úgy hívom Baywatch Aquaman)

Aquaman története: Először 1941-ben mutatták be a More Fun Comics 73.számában. Aquaman Atlantisz telepatikus uralkodója és a Föld óceánjai, egy atlantiszi, hihetetlen ereje és gyorsasága, valamint a tengerek életének minden parancsnoksága. Az egyedülálló fiziológiája lehetővé teszi számára, hogy túlélje a szárazföldön és az óceán legnagyobb nyomásának és hőmérsékletének a mélységében. Az Orin nevét a királyi örökségen és Arthur Curry által emberi nevelésén keresztül nevezte el magát, küzd, hogy megvédje mindkét világot hatalmas képességével és politikai befolyásával. Az Igazság Ligája egyik alapító tagja. 

Namor története: Először 1939-ben mutatták be a Motion Picture Funnies Weekly 1.számában. 1915-ben, Ernest Shackleton, Winston Churchillt küldte el Antarktiszra, hogy keressen vibrániumot. A hajója, a Kitartás, elveszett. Később, Leonard McKenzie, a telepata Paul Destine-el, mint utas, megpróbálták visszaszerezni a vibrániumot. Fen hercegnőt elküldte az apja, Thakorr császárhoz, a felszín közelében lévő robbanásokhoz. McKenzie találkozott, beleszeretett, és átölelte Fen hercegnőt Namor nevű gyermekével. Az Atlantiszi katonák azonban eljutottak Fenhez, és megtámadták McKenzie legénységét. Leonard McKenzie úgy hitte, hogy Fen követte a támadást, és visszatért Atlantiszba, terhesen.

Mi a közös bennük?
  • Mindketten Atlantisziak.
  • Mindketten ők az uralkodok.
  • Mindkettőjük apja szárazföldi, és az anyjuk atlantiszi. (A New 52-ben Aquaman teljesen atlantiszi, de az új képregényekben már félig ember félig atlantiszi.)
A DC kopiztta a Marvelt. Eddig 1-1 az állás.


Brainiac és Ultron

Brainiac története: Először 1988-ban mutatták be az Adventures of Superman 438.számában. Vril Dox, alias Brainiac egy ragyogó Coluan tudós. Egy időben klónozta magát, hogy kapjon egy laboratóriumi asszisztenst; a klónt később Vril Dox II-nek hívja. Megszerzett egy űrhajót, és utazott az űrön keresztül, ismereteket szerezve és robottus robotjait használva különböző idegen fajok élőlényeinek elfogására. Útközben Krypton bolygóra érkezett Zod tábornok ideje alatt, és elrabolta Kandor egész városát, miniatűrbe az űrhajójában, hogy megőrizze és tanulmányozza. Ő is létrehozott egy távoli felderítő egységet, amelyet úgy tervezet, hogy azt gondolja, hogy az eredeti Vril Dox volt.

Ultron története: Először 1968-ban mutatták be az Avengers 54.számában. Ultront Hank Pym készítette saját agyhullámai segítségével. Ultronnak van egy Oedipus-komplexuma, hogy meg akarja ölni a saját "apját", és érdekli az "anyja", Janet Van Dyne más néven a Darázs. Annyira megszállottja Janetnek, hogy saját menyasszonyt épít, Jocastat, és Janet agyhullámait, valamint életerejét használja, hogy életre keltse a menyasszonyát. Ő is felelős Vízió megteremtéséért, akinek célja a Bosszúállók elpusztítása. A sors meglehetősen szórakoztató csavarkor mind a "fia", mind a "felesége" bekapcsolja őt, és végül segít a Bosszúállóknak, hősökké válni.

Mi a közös bennük?
  • Mindketten androidok, humanoidok vagy robotok.
  • Hasonló erők: zseniális szintű intelligencia, szuper erő és tartósság, energia robbanás, repülés.
A DC kopiztta megint a Marvelt.



Dongó és Darázs

Dongó története: Először 1976-ban mutatták be a Teen Titans 45.számában. A tudós Karen Beecher a Tini Titánok volt tagjának Hírnők (Mal Duncan) barátnője. Annak érdekében, hogy Hírnők jól nézzen ki a csapat előtt, Beecher titokban öngyilkos témájú szuper ruhát készített és megtámadta a Tini Titánokat. Ő elmenekült, anélkül, hogy ezt a rút feltárná. Amikor később elmagyarázta Malnak és a Titánoknak, hogy mit tett, elég lenyűgözötték ahhoz, hogy felajánlják tagságát, amit elfogadott. Ő és Mal később az új Titánok West csapatba költözött, miután áttelepült San Franciscóba. Amikor a Titánok csapat egy ideig feloldódott, Karen és Mal összeházasodtak és "visszavonultak" a szuperhőskötésből. Karen munkát végzett az S.T.A.R. Labsba, ahol nem legális fegyvereket tervez. Időről időre visszatértek a bűnözés elleni küzdelembe, hogy segítsék a csapatot, leginkább a Titánok West rövid életű újraélesztése és az Amerikai Igazság Liga / Titánok rendezvény ideje alatt, amelyek újraegyesítették a csapat minden résztvevőjét. Harc tört ki Victor Stone, Cyborg sorsa felett. Dongó személyesen harcolt Zaurielel, az Igazság Liga tagjával. A jelenlegi Supergirl támogatás ellenére Dongót gyorsan legyőzte. Ezt követően Mal és Karen röviden csatlakozott a Titánok West legújabb titkosításához (ma Titánok L.A.), de a csapat megtestesülése sohasem tűnt el a földről.

Darázs története: Először 1963-ban mutatták be a Tales to Astonish 44.számában. Janet Van Dyne a világhírű tudós Vernon Van Dyne lánya. Életének korai szakaszában egy lendületes, önközpontú dilettáns volt, aki fényesen élt az apja vagyonán. A világhírű Paladin nevű katona-vagyon miatt volt egy-egy-egy romantikus kapcsolat. Amikor egy idegen jött a Földre az apja egyik kísérletei során meggyilkolták Van Dyne-t, Janet kapcsolatba lépett kollégájával, Dr. Henry Pymel. Elmondta Pymnek, hogy elhatározta, hogy az apja gyilkosát bíróság elé állítja. Pym felfedte a titkos identitását Hangyaként, és Janet biokémiai folyamatába került, amelyben Pym részecskéi bevitték a rovarok arányát és beültetették a bio-szintetikus szárnyakat. Ráadásul, Pym csuklóeszközökkel felszerelte, ami lehetővé tette számára, hogy sűrített levegő robbanást hajtson végre, amit "darázslúgnak" nevezett.

Mi a közös bennük?
  • Mindkettőjük neve egy rovar, bár szerintem a Méhecske hülyén hangzott volna, így összekeverni se lehet őket.
  • Mindkettőjüknek van egy fegyvere, amit Karen nem nevezett el, de Janet igen darázslúgnak.
DC kopiztta a Marvelt



Macskanő és Fekete Macska

Macskanő története: Először 1986-ban mutatták be a Detective Comics 569.számában. Selina Kyle Macskanő, egy beöltözött kalandor, aki egyaránt szuperhős és bűnöző (antihős). Karrierjét tolvajként kezdte és ellensége lett Batmannek, később bűnüldözésbe fordult és a Batman család tagja lett. A gonosz természet ellenére keményen dolgozik, hogy megvédje a Gotham City Kelet Végét. Selina Kyle korai életét tragédia határozta meg. Amikor csak egy kislány volt, anyja, Maria elkövetett öngyilkosságot, és az erőszakos apja, Brian hamarosan halálra itta magát. Selinát elválasztották Maggie testvérétől, amikor az Eprang Hall Fiatalkori Árvaház központjába került, amely az árva vagy bűnöző lányok visszaélésszerű állami otthona volt. Végül megszökött a Központból, és próbálta tömegbe pénzt lopne egy karneválon Gotham Citybe, de nem sikerült. Elkapta az a férfi, akitől lopott, és felajánlotta neki, hogy csatlakozzon a karneválhoz. Selina egyetértett, és hamarosan megtanulta a torzulás, a torna, a mágia és a trükk művészetét. Új tanult készségeinek köszönhetően Selina javította a zsebtolvaj készségeit is. Amikor a karnevál tulajdonosa tragikus balesetben halt meg, Selina úgy döntött, hogy a lehetőségeit Gotham utcáin veszi igénybe. Selina elindult a Kelet végbe prostituáltként dolgozni. Holly Robinson nevű kiskorú lányt figyelte, miközben a bántalmazó cimborájukért dolgozott Stannek. George Flannery nyomozó elküldte Ted Grantet, aki megtanította Selinát, hogyan harcoljon, miután Stan megverte. Amikor először látta Batman cselekvést, inspirálta őt, hogy ő lesz Macskanő. Selina visszament, hogy megverje, és Stan feladta, és magához vette Hollyt. Hogy megkülönböztesse magát, az áldozata arcait megkarmolta Carmine Falconeval kezdte. Stan elrabolta nővérét, Maggie Kyle-t, aki a Macskanő elleni küzdelemhez vezetett. Batman ezzel szembenézett vele, de egyszerűen megcsókolta, mielőtt a mellkasát megsebesítené, és hagyta, hogy elmeneküljön. Holly elment Maggie apácával, hogy egy kolostorban emelkedjen. Az időáram torzulását követően a Selina prostitúciótörténete törlésre került. Az utcán tolvajként megélt.

Fekete Macska története: Először 1979-ben mutatták be az Amazing Spider-Man 194.számában. Felicia Hardy apja, Walter Hardy egy világhírű macska betörő volt, aki a letartóztatása előtt arra ösztönözte őt, hogy soha ne rendezze a második legjobbat. Ha szerette a kosárlabdát, akkor kosárlabdázóként kell dolgoznia, és nemcsak egy pomponlánynak. A kollégiumban töltött elsőéves éve alatt partira ment, majd egy részeg hallgató egy fürdőszobában majdnem megerőszakolta, amikor egy másik tanítvány, Ryan megmentette. Felicia és Ryan közeli barátokká váltak, és együtt töltötték az idejük nagy részét, egészen egy éjszakáig, amikor Ryan követelte, hogy kapcsolatuk fizikai legyen. Felicia tiltakozásai hiába voltak. Gyűlölte, hogy áldozatnak kell lennie, ezért, úgy döntött, hogy a következmények ellenére meg fogja ölni a megerőszakolóját. Elvetette a tanulmányait, és különböző harci stílusok és akrobatika képzését kezdte. Végül havi felkészülés után bosszút állt, de mielőtt megtalálta volna, Ryant meghalt egy vezetési balesetben. Dühös volt, hogy megtagadta tőle az esélyét, hogy ellopja az emberét, aki ellopta az övéit, és meggondolatlanul érezte magát. Hardy úgy döntött, hogy kihasználja új készségeit, hogy kövesse apja nyomdokain. Az ellopott tárgyak szerencséjének összegyűjtése után Felicia úgy döntött, elfogadja a jelmez identitását. Először felvette a Fekete Macska jelmezt, hogy kiszabadítsa az apját a börtönből. Ugyanazon az estén találkozott Pókemberrel. Annak ellenére, hogy ellenezte az emberekkel szembeni ellenérzést, Felicia úgy érezte, hogy kapcsolatban áll ezzel a magányos hőssel. Pókember volt az első ember, akiről úgy érezte, hogy bízhat, és nőtt, hogy szeresse őt. Felix keresett egy módot arra, hogy bizalmát meggyőzze, és folytatta a Fekete Macska személyiségét, mint félrevezető kísérlet arra, hogy vonzza a szeretetét. Azonban még mindig ravasz volt ahhoz, hogy hamis lelki instabilitást kapjon, amikor elfogták, biztosítva, hogy kevésbé biztonságos létesítményben legyen. Amikor felszabadult, Felicia kezdetben beleegyezett abba, hogy egyenesen Pókemberhez menjen, és a pókhálólövőnek még a barátja is az erőben volt, amikor DeWolff kapitány elkezdte kezdeni az amnesztia-papírokat. Fekete Macska azonban úgy döntött, hogy egy utolsó nagy pontot húzott, és megpróbálta manipulálni Pókembert a bűnözés életébe. Újra megpróbálta elfogni, de Felicia látszólag a halálához vetette magát, nem pedig a börtönbe. DeWolff kapitány hamarosan megérkezett a most felesleges amnesztiás papírokkal.

Mi a közös bennük?
  • Mindkettőjüknek tragikus háttértörténet-e van.
  • Mindketten macskaként viselkednek.
  • Mindketten beleszeretnek az ellenségükbe.
DC kopiztta megint a Marvelt.



Daily Planet és Hírharsona

Daily Planet története: Először 1940-ben mutatták be az Action Comics 23.számában. A Daily Planet egy Metropolisi napilap. Superman ott dolgozik polgári identitásában, Clark Kentként, Lois Lane riporterrel, Jimmy Olsen fényképésszel, Lana Lang üzlet szerkesztővel és Perry White főszerkesztővel.

Hírharsona története: Először 1962-ben mutatták be a Fantastic Four 2.számában. A Hírharsona később DB! egy amerikai bulvárlap, New York Cityben. A 39. utca és a második sugárúton található az épület. Egyszer az egyik legolvasottabb újság volt az Amerikai Egyesült Államokban.

Mi a közös bennük?
  • Mindkettőnek hasonló a neve.
Igazából a Hírharsona, mint újságként 1943-ban jelent meg és '62-ben, mint épület. Szóval akkor is a Marvel kopiztta a DC-t.


Darkseid és Thanos

Darkseid története: Először 1970-ben mutatták be a Superman's Pal, Jimmy Olsen 134.számában. Az Apokolips királyi családjába született Uxas, Yuga Khan és Heggra fiatalabb fia. Fiatalemberként Uxas szerette volna megszerezni az Apokolips trónját, de békés testvérének, Draxnek ellenvetése volt. Uxas egész életében azt tervezte, hogy a bátyját és az édesanyját eltüntesse (apja, aki régóta elveszett a Forrásfalon). Uxas Új Genezisbe utazott, és találkozott egy fiatalemberrel, aki békés és ártatlan. Látott potenciált benne, Uxas kiengedte a madarát, majd azt mondta a fiúnak, hogy a macskája megette, meggyőzve őt, hogy bosszút álljon a kedvence miatt megölte a macskát. Amikor azonban a madár visszatért, a macska már halott volt, és a fiú dühében megfojtotta. A fiú hamarosan a DeSaad nevet kapta, és Uxas legmegbízhatóbb tanácsadója lett volna, és talán a legközelebb volt egy barátjához. Végül Uxas meglátta az esélyét, amikor felfedezték az Omega-birodalomhoz való kapcsolatot. Drax szándékában áll kapcsolatba lépni vele, és vállalja a nevét, de Uxas megszakította a folyamatot, és magára vonta a hatalmat, állítólag Draxet megöli a folyamat során. Amikor kilépett a teste körül kialakult bából, Uxas Darkseidnak hívta, aki a legfélelmetesebb minden isten-nevét az ősi Apokoliptián könyvekben, akiket senki más nem merte, mint az ő nevét. Heggra nagyon elégedett volt Darkseid kegyetlenségével, régóta sértette Drax pacifizmusát. A másik rivális megszüntetésére irányuló tervének részeként Darkseid meggyőzte nagybátyját, Steppenwolf tábornokot, hogy vadászon az Új Genezis Új Isteneire. Darkseid kísérte nagybátyját a vadászatán, ahol megölte Aviat, Izaya feleségét, az Új Mózes uralkodóját. Izaya viszont megölte a Steppenwolfot, de Darkseid hamarosan feltámasztotta őt, és kezdődött az Apokolips és az Új Genezis közötti háború.

Thanos története: Először 1973-ban mutatták be az Iron Man 55.számában. Thanos A'Lars egyik utolsó fia volt, a Titan második Eternals kolóniájának elődje és Sui-San, az Eternals eredeti településének utolsó túlélője ezen a holdon. Lila, bozontos bőrével és masszív testtel született Deviant szindróma miatt. Az anya, aki először látta a szemét a csecsemőre, megtámadta és megpróbálta megölni. Annak ellenére, hogy szokatlan megjelenést és introvertált jellegű, Thanos jól ismerte társait. Olyan enyhe-szellemiségű intellektus volt, aki álmodott arról, hogy tudós legyen, mint az elhanyagolt apja. Azonban az ő igazi jelei már korán kezdtek mozdulni. Például szeretett volna holt állatokat húzni a hányás ellenére, hogy boncolást végezhessen. Thanos élete elérte a csúcspontot, amikor egy titokzatos lány meggyőzte őt, hogy barátaival egy veszélyes barlangot fedezzen fel, hogy leküzdje a gyilkosságtól való félelmét. A barlang három napig elválasztotta Thanost a barátaitól, miközben nem hajlandó meggondolni, hogy meggyilkolja azokat az ártalmatlan lényeket, amelyek a föld alatti táplálékért élnek. Amikor megtalálta barátait, a barlangokban élő állatok megölte. Miután Thanos visszatért a társadalomba, ugyanaz a lány meggyőzte őt, hogy menjen vissza a barlangba, és a bántalmazásban levágja a rögösöket. Mire ő tinédzser lett, Thanos felsértette az akadémiát, és gyorsabban tanult, mint tanították. Elkezdte a teremtményeket titokban tartani, hogy tudást szerezzen, miközben választ keresett abnormális genetikai összetételére. A lány, aki segített neki legyőzni a gyilkosságtól való félelmét, a bizalmasa lett. Thanos válasza a titánok meggyilkolására, a Titán történetének első gyilkosságait követve. Annak ellenére, hogy kijelentette, hogy az első két gyilkossága az utolsó lesz, Thanos végül megölte, és kiderítette, hogy élvezte. Thanos beleszeretett bizalmasába, aki lehetővé tette és tovább motiválta Thanos akcióit, de elutasította az előmenetelét.

Mi a közös bennük?
  • Mindketten világuralomra akarnak törni.
  • Mindketten fekete bárány volt a családban.
A Marvel kopizta a DC-t.


Deathstroke és Deadpool

Deathstroke története: Először 1980-ban mutatták be a New Teen Titans 2.számában. Slade Wilson tizenhat éves volt, amikor először jelentkezett az Egyesült Államok hadseregébe, és hazudott a koráról. Koreában, miután kiszabadult, később Washington táborba került, ahol őrnagy lett. Az 1960-as évek elején találkozott Adeline Kane kapitánnyal, akinek feladata volt fiatal katonák kiképzése új harci technikákra, a Vietnamban zajló problémák miatt. Kane csodálkozott azon, mennyire képzett Slade, és milyen gyorsan alkalmazkodott a modern hadviselés konvencióihoz. Azonnal beleszeretett, és rájött, hogy kétségkívül a legkényelmesebb harcos, akivel valaha is találkozott. Ő felajánlotta, hogy magántanulmányozhatója legyen Sladenek a gerilla hadviselésben. Kevesebb, mint egy év alatt Slade elsajátította a neki átadott harci formákat, és hamarosan előléptették ezredes hadnagyra . Hat hónappal később, Adeline és ő házasok voltak, és terhes lett az első gyerekükkel. Ebben az időben a vietnami háború megindult, és Sladet külföldre szállították. Otthon Adeline megszülte fiát, Grantet. Néhány évvel később Wilson önként jelentkezett egy olyan orvosi kísérletre, melynek célja a mellékvese kiváltása volt abban a reményben, hogy növeli a katona azon képességét, hogy ellenálljon az igazságszérumoknak. A kísérlet nem megy a várakozásoknak megfelelően, Slade pedig kómába esett. Amikor azonban felébredt, felfedezte, hogy képes volt az agy kapacitásának 90% -át felhasználni, erősségét, tartósságát és agilitását pedig közel emberfeletti szintre emelte. A hadsereggel való áthelyezést kérte, de elutasították. Bár állapota stabilizálódott, a depresszió megragadta, és kétségbeesetten szolgálta országát. Ebben az időben Adeline terhes lett második gyermekükkel, Joseph. Nem tudta továbbnövelni karrierjét a hadseregben, Slade vadászatra fordult. Világhírű szafari vadásszá vált és nagy gazdagságot követett hamarosan. Adeline azonban mindig gyanította, hogy Slade nem teljesedett. Néhány évvel később a bérelt zsoldosok egy csoportja betört a Wilson kastélyába és elrabolták a fiatal Joey-t. Adeline megpróbált küzdeni velük, de egy gázgránát megakadályozta neki, hogy megmentse a fiát. Amikor Slade felfedezte, mi történt, tudta, hogy nem tudja tovább tartani az igazságot a feleségétől. Slade nemcsak világhírű szafari vadász volt, hanem a világ egyik leghalálosabb és legkeresettebb bérgyilkos volt - Deathstroke a Terminátor. Megígérte Adeline-nek, hogy megmenti a fiát. Együtt repülnek Tangierbe, és a zsarunak nevezett rivális zsoldos ellen fordulnak. A Sakál azt akarta, hogy Slade felfedje az ügyféllel kapcsolatos fontos információkat, vagy pedig az ő emberei megölik Joey-t. Slade azzal a gondolattal játszott, hogy megmentheti a fiát, mielőtt a Sakál megadhatná a parancsot. Sajnos Joseph a torkát az egyik bűnöző vágta le, mielőtt Slade megakadályozhatta volna, elnémult. Miután Josephet kórházba vitték, Slade felesége felháborodott a fia veszélyeztetése miatt, megpróbálta megölni Slade-t lövöldözéssel, de csak sikerült kilőnie a jobb szemét. Ezután a fizikai képességei iránti bizalma olyan volt, hogy nem titkolta a káros látását, melyet a maszkja jellemzett, amelynek fekete, üres fele fedezi az elveszett szemét.

Deadpool története: Először 1991-ben mutatták be a New Mutants 98.számában. Wade-nek zavarós emlékei vannak gyermekkoráról. Egyszer azt mondta, hogy apja elhagyta az anyját, amíg terhes volt vele. Később azt mondta, hogy édesanyja meghalt ötéves korában, és az apja, egy hadsereg tisztviselője. Amikor az apja összeszedte a bátorságát, és megpróbálta a fiát megölni, egyik Wade barátját lőtte le és meghalt. Azonban azt mondta egy írónak, hogy az apja rossz vicceket mondott, aki gyerekkorában elhagyta őt és anyját. Az édesanyja humorral, alkohollal és otthoni bevásárlóhálózatokkal fordult elő, mint egy megküzdési mechanizmus. Úgy gondolta, hogy elhagyja az otthont, hogy az anyja ne költse el azt a kevés pénzt, amelyet ő hagyott rá. Végül kiderült, hogy a szülei még mindig együtt voltak, Kanadában éltek, és Wade szobáját megtartották, amint elhagyta, de maga Wade nem ismerte fel a házat, szüleit vagy szobáját, amikor felnőttként tért vissza. Miután elhagyta az otthonát, úgy tűnik, csatlakozott az Egyesült Államok hadseregének különleges haderdejeihez, de kiváló képességei ellenére dobogott, mert nem követte az erkölcsi kódexekkel ellentétes parancsokat. A 19. születésnapját megelőző sikertelen öngyilkossági kísérlet után Wadet felkérték, hogy csatlakozzon a CIA által szponzorált zsoldos gyilkosok titkos csoportjához a katonai rekordja miatt, biztosítva, hogy a céljai mindenki megérdemlik a halált. Kevesen ismereték Wilson későbbi tevékenységeit. Egy ponton Tangierben, Marokkóban tevékenykedett, ahol egy Francie nevű nővel volt románca. Amikor ez a kapcsolat megromlott, egész Ázsiát átutazta, és Japánban egy bűnöző úr bérelt fel egy szumó-birkózó ringbe, amely egy rivális bűnöző, az Oyakata tulajdonában volt. Wilson három évig birkózóban töltötte az Oyakata gondnoksága alatt, és romantikus kapcsolata volt mentora lányával, Sazae-nel. Amikor a főnök végül elrendelte az Oyakata gyilkosságát, Wilson nem volt hajlandó befejezni feladatát, és átköltözött az Egyesült Államokba. Amerikában Wade találkozott, és beleszeretett Vanessa Carlysle mutáns tizenéves prostituáltba, akivel közösen álmodozott egy jobb életről. Wilson később felbérelte a közel-keleti érdekeket, hogy meggyilkolhassa a vak brit kormányt, az Altheát, más néven Blind Al-t. Amikor megérkezett a Zaire-bázisra, ahol állomásozott, mindenki elpusztult, kivéve az elmenekült Al-t. Azok, akik a szerződést Al-ra bocsátották, kudarcra akarták találni Vanessa-t, akit Zoe Culloden, a Landau, Luckman, Lake és LeQuare interdimenzionális cég alkalmazottja mentett meg. Culloden Wilson felügyelet alatt tartotta, hisz abban, hogy elengedhetetlen szerepet játszik a világ potenciális veszélyeztetésében. Megtudta, hogy 34 inoperábilis rákos daganatot fejlesztett ki, Wilson szakított barátnőjével Vanessával, és nem kényszerítette rá, hogy egy terminálisan beteg ember maradjon. Még feladta a kemo kezeléseit, nem akarta meghosszabbítani a dolgokat.

Mi a közös bennük?
  • Mindketten bérgyilkosok.
  • Voltak az Amerikai hadseregben.
A Marvel kopizta a DC-t.

Eddig 4-4 az állás, de, ha akartok belőle egy második részt akkor jelezzétek lent a kommentbe, chatbe akárhol. Köszönöm, hogy elolvastad. Jó őszi szünetet majd már akinek. Sziasztok!



forrás: 

You Might Also Like

0 megjegyzés