Kedvenc történetes appjaim #1 | Choices

18:14


Sziasztok! Tudom már elegetek van a kifogásaimból, de egész hónapban kidolgoztam a belemet nem volt semmilyen motivációm, és életkedvem bejegyzést írni... de most itt vagyok. A DC vs. Marvel már szeptemberbe fog érkezni két részre bontva vagy még ebbe a hónapba, de szintén két részre bontva. Plusz még ebbe a hónapba kaptok egy Story Time Summer Editont. Java részben a szerencsétlen szerelmi életemről lesz szó. Szóval szét fogom sajnáltatni magam. Nya, de térjünk a mai bejegyzésünk témájára. Kezdjük is el!

Sokan tudjátok, hogy én régen nagyon sok történetet írtam. De ez nem az a játék, mint a Detroit vagy a God of War. Ez az a játék, ami mind le van írva. Csak a karakterek és az érzelmek vannak mutatva. Meg a helyszín. Remélem érthetően magyaráztam el. Ehhez a játékhoz szükséges nagyon az angol tudás. Elérhető App storeba és Play áruházba. A játékban vannak kulcsok, amit óránként egyet ad, de maximum csak kettő lehet. Gyémántokat is lehet gyűjteni, amit minden fejezet után ad egyet, de általában kiírja, hogy megnézel egy hirdetést, akkor kapsz még egyet. 98% az esély rá, hogy megkapod, mert van, amikor azt írja ki valami hiba történt. És most elmondom a történeteket, amikkel épp játszok vagy játszottam, és miről szól.


The Crown & The Flame
Státusz: befejezett
Könyvszámok: 3
Műfaj: Fantasy

Magyarul a cím azt jelenti, hogy A Korona & A Láng. A történet két karakter szemszögéből játszódik Kenna Rys, aki az örökös Stromholtnak és Dominic Hunter, akit egy szolga nevelt fel a kastélyba. A történet ott kezdődik, hogy Kenna anyja, Adriana összehívja az Öt Királyságot. Nem emlékszem már miért. Később a Nevrakis család  puccsot szervez ott helyben. Adriana sajnos meghal, de Kennának menekülnie kell. Dominic, úgy dönt, hogy ő a várba marad kémkedni és értesíteni fogja mindig Kennát, hogy mikor lesz esély vissza foglalni az otthonukat. Az első könyvbe az a cél, hogy toborozni kell egy hadsereget. A többit inkább nem mondom el. A "Choices" univerzumban a The Crown and the Flame többször is népszerű TV sorozatként szerepel, amely egy könyvsorozaton alapul, és nagyjából ugyanolyan helyet foglal el a népszerű kultúrában, mint a Trónok harca a való világban.


Most Wanted
Státusz: hiányos
Könyvszámok: 1
Műfaj: Bünügyi

Magyarul a cím azt jelenti, hogy a Legkeresettebb. A történet szintén két karakter szemszögéből játszódik Dave Reyes, a hollywoodi detektív és Sam Massey, a texasi marsall. A történet egy partin kezdődik, ahol fiúként vagy lánnyal játszhatunk. A parti csúcspontja, hogy megjelenik John Tull, aki a legkeresettebb listáján rajta van és azzal a szándékkal van ott, hogy megölje Gavin Routhot, aki egy blogot vezet a hollywoodi hírességekről, ahol piszkos dolgokat ír, és mindenki utálja. Gavin meghal, és az általunk választott karakter is. A helyszínre kihívják Davet, ahol elkezd nyomozni, és nem sokkal később megjelenik Sam is. Az elején nem tudnak jól kijönni egymással, de a kapitány megparancsolja Davenek, hogy próbáljon meg Masseyvel együtt működni, hogy elkapják a gyilkost.
A második könyv egyenlőre még nem hivatalos mikor fog megjelenni.


Rules of Engagement
Státusz: befejezett
Könyvszámok: 4
Műfaj: Romantikus

Magyarul a cím azt jelenti, hogy az Elkötelezettség szabályai. A történet négy testvérpár szemszögéből játszódik Katie, a főszereplőnk, Alex, akinek saját ügyvéd irodája van, az ikrek Jess, a bulizós lány és Nicole, a könyvmoly. Egyébként a neveket meg lehet változtatni. A történet elején a négy testvérpár elmennek egész nyárra egy óceánjáró hajóra, ugyan is ez volt a nagymamájuk utolsó kívánsága. Amikor Katie és Jess találkozik a mamájuk ügyvédével, aki azt mondja, hogy a mamájuk igen gazdag volt, és szétosztja a vagyonukat köztük és az unokatestvérük, Violet között. De, ahhoz, hogy megkapják a vagyont teljesíteniük kell egy listát, amit a mamájuk írt nyár végéig, amit Violet meg akar akadályozni, hogy ő kapja meg az összes vagyont. Katienek meg kell házasodnia a nyár végén, de a bökkenő az, hogy rajta kapta a vőlegényét, hogy megcsalja. Katie találkozik két férfival Williammel, az üzlet emberrel és Leoval, az európai sráccal. A kérdés az, hogy ki nyeri el a szívét? 


The Haunting of Braidwood Manor
Státusz: befejezett
Könyvszámok: 1
Műfaj: Horror

Magyarul a cím azt jelenti, hogy A Braidwood birtok kísértése. A történetünk Hannah szemszögéből játszódik, akinek rémálmai vannak a halott bátyáról és Hannaht hibáztatja a halála miatt. Hannah ezt másnap el is meséli Victornak, akivel nagyon jó barátok. Hannah felveti azt az ötletet, hogy a Braidwood birtokra megy, hogy válaszokat találjon.  A Braidwood birtokot a 20.század elején a Waverley család használta, akik Angliából költöztek ide. William elment a háborúba, és hátrahagyta a családját. Pár évvel később, amikor hazatér azt fedezi fel, hogy a három legkisebb gyermekét megmérgeztek a legidősebbnek elvágták a torkát és a feleségének meg eltűnt a holteste. Öt évvel később William halálra itta magát és őt is a Braidwood birtokon temették el. Egyes teóriák a mai napig lehet hallani a gyermekek sikolyait. A kérdés már csak az, hogy vajon Hannah túlél egy éjszakát ott.


Hero
Státusz: hiányos
Könyvszámok: 1
Műfaj: Fantasy

Szerintem lehet érteni, hogy magyarul a cím az, hogy Hős. A karakterünk lehet fiú vagy lány az alap név Alex. Szerintem rájöttetek, hogy ezt a DC és a Marvel inspirálta. Bár a Marvel Kapis ruhából már lejön. A történetünk, úgy kezdődik, mint egy átlag szuperhős képregény. Alex egy átlagos hétköznapi ember, aki állandóan elkésik a munkahelyen, mert nem éri el a vonatot. A cég, ahol Alex dolgozik egy idegen technológiai dolgot mutatnak be, amit persze egy bűnöző banda el akar lopni. Ez az idegen dolog felrobban és másnap a karakterünk új képességekkel ébred fel, (mint a Flash sorozatban, ami a képregényekben máshogy történt, de egy régebbi bejegyzésben írtam erről) de nem csak ő, hanem mások is, akik vagy jóra használják vagy rosszra. Természetesen ennek se tudjuk mikor jelenik meg a második része.


High School Story
Státusz: 4. rész hamarosan
Könyvszámok: 3
Műfaj: Romantikus

Én ezt nem szeretném lefordítani magyarra. Azt vettem észre, hogy az első részben csak lány lehetek, de a másodikban már meglehet változtatni a nemet, szóval... ja. Az alap név Jordan. A történetünkben Jordan átmegy egy másik főiskolába vagy középsuliba. (ezeknél az intézményeknél bajban vagyok az angolnál) Igazából nem nagyon tudok mit mondani, mert egy középiskolás életet kell élni meg barátokat szerezni és beilleszkedni. Meg lehet választani, hogy bandában játszani, sportolni, vagy pomponlánykondi szeretnél. Meg iskolai drámák vannak. Homecoming bál, téli bál. Meg lehet szerelmet találni, bár rájöttetek a romantikus műfajból.


It Lives In The Woods
Státusz: 2. rész hamarosan
Könyvszámok: 1
Műfaj: Horror

Magyarul a cím Az erdőkben él. Kíméljetek meg a Pennywise viccektől. A karakterünk szintén fiú vagy lány lehet. Alap név Devon. Sokan azt mondják, hogy ezt a Riverdale nevű sorozat ihlette, de még nincs megerősítve. A történet elején Devon hajnali háromkor furcsa smseket kap egyik barátjától, Dantől. Másnap kiderül, hogy Dant elrabolta egy különös Mr. Red. Ő az a karakter, aki mindenért felelős, ami történik a városban. Meg egy gyerekkori barátságkört ez az ügy hozza őket össze. Vajon megtudják állítani Mr. Redet? A 2. rész október környékén várható.


Home for the Holidays
Státusz: befejezett
Könyvszámok: 1
Műfaj: Romantikus

Magyarul annyit jelent, hogy Otthon az ünnepekre. És most mindenki tegye be a karácsonyi CD-ét. A karakterünk lány, akit Scarlettnek hívnak. A történet egy céges karácsonyi bulin kezdődik, ahol a munkamániás főnök dolgozik a buli alatt. A buli végén Scarlett hazamegy Winter Havenben a nevelőanyjához és fogadott öccséhez. A karakterünk kocsija kisodródik az útról, és az anyja felhívja a középiskolás volt barátját, aki autószerelő és megcsinálja neki a kocsiját majd. Ott kezd érdekes lenni, amikor Scarlett főnöke váratlanul betoppan. A kérdés már csak az, hogy a fagyöngy alatt kit fog megcsókolni? A munkamániás főnökét, a középiskolai kedvesét, vagy a gyerekkori barátnőjét?


Perfect Match
Státusz: 2. rész hamarosan
Könyvszámok: 1
Műfaj: Sci-fi

A Tökéletes pár lenne a magyar címe. A karakterünk lehet fiú vagy lány. Az alap név Kai. A történetünk egy galéria bemutatón kezdődik, akinek a tulajdonosa Kai unokatestvére, Nadia. Nadiának van egy barátja Steve, akivel egy partnerkereső cég által találkozott. Nadia felajánlja a karakterünknek, hogy menjen el ő is oda. Közben Damien, Nadia és Kai régi barátja azt mondja, hogy ebben nem hisz, hogy van egy ilyen cég, akik megtalálják neked a tökéletes párt. Kai elmegy erre a helyre és kérdésekre kell válaszolni meg kiválasztani ki legyen a randi partnerünk, aki lehet fiú vagy lány. Nem akarok többet mondani, mert már lelőném a poént. A 2. rész szeptember 5.-én jelenik meg.


Bloodbound
Státusz: 2. rész hamarosan
Könyvszámok: 1
Műfaj: Fantasy

Vérkötelék ennyit jelent magyarul. Borítóról rájöttetek, hogy ez egy vámpírokról szóló könyv, de nem Alkonyat stílus (Szia Giger!). Ezt a Vámpírnaplók és a True Blood ihlette. A karakterünk lány, akinek az alap neve Amy. A történetünk ott kezdődik, hogy Amy elmegy egy állás interjúra a Raines Corp-hoz. Ezt a céget Adrian Raines vezeti, akiről később kiderül, hogy egy vámpír. Ettől persze Amy kiakad, de nem tántorodik vissza attól, hogy megismerje a vámpírok világját. 2. rész idén ősszel fog érkezni.


Veil of Secrets
Státusz: folyamatban lévő
Könyvszámok: 1
Műfaj: Bűnügyi

Titkok fátyla a magyar címe, bár van egy ilyen című könyv, amit 2014-ben publikáltak, de szerencsére nincs sok köze egymáshoz. Ezt a Pretty Little Liars és a Riverdale inspirálta. A karakterünk lehet fiú vagy lány, és az alap név Jesse. Elérkeztünk az egyik személyes kedvencemhez. Ma jön ki az új része, majd este 8-kor, szóval nagyon izgatott vagyok. Mint látjátok a borítón egy esküvővel kezdődik a történet. Jesse egy kihallgató szobában ül és egy ügynök kérdezgeti, hogy mit tudok ezekről a gyilkosságokról. Aztán az egész a múltban játszódik onnan, hogy Jesse megérkezik Birchportban a kolis barátnőjének esküvőjére, akit Katenek hívnak. A vőlegényét meg Tanner Sterling. A Sterling családot mindenki valamilyen okból az egész város utálja. Az esküvő napján eltűnik a menyasszony. A rendőrség nem akar foglalkozni az üggyel, ezért Jesse veszi a kezébe az ügyet.


America's Most Eligible
Státusz: folyamatban lévő
Könyvszámok: 1
Műfaj: Reality TV

A következő adásunk az America's Most Eligible (aki tudja, hogy ezt hogy kell értelmesen lefordítani ezer hála). Itt a második személyes kedvencem. A karakterünk lehet fiú vagy lány az alap név Jamie. Az egyetlen könyv, ahol fiút választottam. Kicsit betekintést nyerhetünk, hogy zajlik egy valóság show  a színfalak mögött, ami tényleg igaz is. Jamie éppen arra vár, hogy bekerüljön nézőként a műsorban, de valaki éppen ki akar lépni és a karakterünk egy kis rebel aztán akcióba lép, hogy megoldja a szituációt, de őt kérik meg, hogy ő legyen az új karakter a műsorban. Itt mindenkinek van egy alcíme. Jamienek A szomszéd lány/fiú. Igazából ennyit tudok mondani. Élni kell a drámákat meg potyogtatni kell az embereket. Lehetnek szövetségeseid, ellenségeid és románc, mert ez egy valóság show és ebből nem maradhat ki.


Desire & Decorum
Státusz: folyamatban lévő
Könyvszámok: 1
Műfaj: Történelmi fikció

A utolsó könyv pedig nem más, mint a Vágy & Dicsőség. Ezt a Jane Austen könyvek inspirálták. A karakterünk egy lány, akit Clara Millsnek hívják. Angliában játszódik és egy nap kiderül, hogy Claranak az apja egy nemes és ő hozzá fog költözni miután az anyja meghalt. Clara mostohaanyja nem kedveli a többi úrhölgy csak nevetnek rajta, hogy ő az a fattyú. El lehet sajátítani a hímzést, a zongorázást, a legyező technikát, a táncolást meg mindent, amit a nemesek csinálnak. 

Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés egyébként vannak még más történetek is, mint a The Freshman, Endless Summer, Red Carpet Diaries stb. Holnap sajnos már szeptember, de elhozom még ugye a nyári kalandjaimat. Legközelebb találkozunk. Remélem. Sziasztok!


You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Válaszok
    1. Köszönöm <3 Remélem elnyerte valamelyik a tetszésedet :D

      Törlés
  2. Szia! A bloodbound második része mikor érkezik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A Pixelberry nem írt ki ezzel kapcsolatban semmit. Október 8.-án volt egy kis ízelítő belőle, azóta se kép se hang.

      Törlés