#drawaline - November 25.-e a nők és a lányok elleni erőszak megszüntetése nap | Komoly téma

by - november 27, 2017


Sziasztok! Ismét ma egy újabb bejegyzést hoztam nektek. Kicsit ez egy komoly téma lesz. Nem hiszem, hogy mindig időbe fogod tudni ilyeneket hozni ezt is ma hoztam össze, aztán rájöttem pénteken volt. Kezdjük is el!

Ez az egész kampány kérem szépen az UK-ból indult, és csináltak egy reklámot brit hírességekkel, ami a bejegyzés végén, majd ott lesz. Szerintem, akiket felismertem ebből a reklámból Gemma Styles, és Benedict Cumberbatch. Majd kicsit részletesebben beszélek, majd még. Igazából nem mondják oda a lányokat is, de én oda tettem, mert ez nap a lányok erőszak ellen is van, mert ők is egyszer felnőttek lesznek. Szeretett Wikipédiánk ezt írja:
"A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja elnevezésű emléknapot a nők elleni erőszak felszámolásáért küzdő aktivisták már 1981 óta november 25-én tartják. E napon ölték meg a Mirabal nővéreket – a Dominikai Köztársaság emberi jogi aktivistáit – Rafael Trujillo dominikai diktátor parancsára. A nők ellen világszerte követnek el nemi erőszakot, családon belüli erőszakot és az erőszak egyéb formáit. A téma nagyságrendje és valódi természete gyakran rejtve marad. Az ENSZ közgyűlése 1999. december 17. óta nyilvánította e napot a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napjává (54/134. határozat). Az ENSZ felkérte a kormányokat és nemzetközi szervezeteket, hogy e napon figyelemfelhívásul szervezzenek programokat. Az UNIFEM (az ENSZ Női Fejlesztési Alapja) is e témát helyezi tevékenységeinek középpontjába az emléknapon."
A NANE hivatalos oldalán Magyaro. oldala oda van írva, hogy mi az erőszak és a többi.
A nők elleni erőszak az ENSZ meghatározása szerint:  “A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést okoz vagy okozhat nőknek, beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést és a szabadságtól való önkényes megfosztást, történjen az a közéletben vagy a magánszférában. Beleértendő, de nem korlátozandó a testi, szexuális és lelki erőszakra, melyet az áldozat a családon belül szenved el, ide értve a bántalmazást, a lánygyermekkel való szexuális visszaélést, […] a házasságon belüli nemi erőszakot […]”
 Az erőszaknak van több fajtája, ugye a Szóbeli, Lelki, Testi, Szexuális, és Gazdasági erőszak. Ezeket nem akarom részletezni, akit érdekel utána nézhet.

4-ből 1 nő az Egyesült Királyságba és a világ néhány részén 70%-a bántalmazott szexuálisan vagy fizikailag. Az utóbbi hónapokban globális felháborodás lett. De az erőszak nem elkerülhető. Itt az idő a #drawaline-nak, hogy megszüntesse a nőkkel és a lányokkal való erőszakot. Intézkedsz?

Egy narancs csíkot kell húznotok magatokra, papírra, vagy digitálisan. Az utóbbit alkalmaztam én is. Ezt a két oldalt tudjátok támogatni, ha szeretnétek UN Women UK és NANE.

Amennyiben bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, jogod van a segítségre. Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek 06-80-505-101 minden hétköznap este (Szerda szünnap) 18 és 22 óra között
Segélyvonal szexuális erőszak túlélőinek 06-40-630-006 Péntekenként 10-14 óráig

Ígért videó:

You May Also Like

0 megjegyzés