Melyik Flash a jobb? + Villámok színe jelentése | DC

21:04


Sziasztok! Visszatértem. VH Spoiler !Kitöltöttem egy tesztet, hogy utol ért e engem Thanos csettintése, és azt dobta ki, hogy Thanos bácsi megkegyelmezett. Szóval nyugalom nem porladtam el.Szerintem már mindenki látta az Igazság Ligáját, és a múlt hónapban jelent volna meg a Flashpoint film, amit a Pókember: Hazatérés rendezői fognak csinálni (most megint variáltak). Kicsit izgulok. A lényeg, hogy úgy döntöttem, hogy ki a jobb Flash? Ezra Miller vagy Grant Gustin? A bejegyzés végén. Nem oldalt itt a végén lesz egy szavazás, hogy nektek kinek az alakítása tetszett/tetszik jobban. Plusz még elmondom, hogy a villámoknak a színe is mit jelent, mert azoknak is van jelentősége. Ezt remélem a Flash rajongók értettétek. Kezdjük is el!
Tudom sok dolog van, ami a sorozat eltér a képregénytől, ami már sok külföldi oldalon jelent meg erről cikkek, szóval én nem akartam erre egy bejegyzést szánni. Ezért született meg ez az ötlet. Az egyszerűség kedvéért szempontokra szedtem, hogy jobban megnézzük a különbségeket.

1. Háttértörténet

New52 képregényben: Amikor gyerek volt, anyját megölték és az apját elítélték a bűncselekmény miatt. Az apja bizonyítása ártatlan volt, és Barrynek erős hite volt az igazságszolgáltatásban. Barry kiskora óta érdeklődik a kémia iránt, és ez segített neki, mint farmer. Első helyezést ért el a Fallville Megyei Mezőgazdasági Agrárversenyen, amely egy ösztöndíjat kapott a Sun City Egyetemen. Három éven belül diplomázott vegyész és a kriminológia körében. Míg végzős volt, Barry segített a hatóságoknak elfogni egy bankrablót, és felajánlották, hogy rendőrkutató (fogalmam sincs, hogy kéne ezt lefordítanom) legyen a Central City Rendőr-főkapitányság Tudományos Nyomozó Irodájában. Kíváncsi volt, hogy gyerekkori hősének, Keystone City-nek a testvérvárosában legyen, elfogadta az ajánlatot. Miután a Central Citybe költözött, és egy háztömböt kapott egy laboratóriummal, Barry elkezdet randizni a Picture News Iris West riporterrel, akivel találkozott egy nyilvános gyilkosság vizsgálatakor. Érdekességét és stabilitását elbűvölte. Az éjjel egy vihar alatt Barry egy rövid szünetet követően kísérletet tett. Hirtelen villámcsapás tört át az ablakán, belecsapott egy kémiai szekrénybe, és ráömlött Barryre a villámos vegyi anyagok. Úgy döntött, hazatér taxival. A taxi azonban elkezdett elmenni anélkül, hogy észrevenné. Barry utána futott végig, mintha csak állt volna. Úgy döntött, hogy leül, és eszébe jutnak a gondolatai egy étkezőben. A pincérnő véletlenül elejti a tálcán lévő ételeket Barryre, aki hihetetlenül elkapta őket a levegőben, és visszarakta a tálcára. Másnap Barry megmentette Irist egy golyótól. Nem volt kérdés: a furcsa baleset valahogy Barrynek emberfeletti sebességet adott!


Sorozatban: Megpróbálom azt leírni, amit én eddig láttam a sorozatból (jobban  mondva az első részt láttamxd). A történet itt is ugyanaz, megölik Barry anyját és az apját vádolják vele. De van egy bökkenő. Ugyanis, amikor a S.T.A.R. Labs (ráadásul a S.T.A.R. Labs inkább Superman képregényekben van) felrobban Barry, akkor kapja meg a képességét, és nem csak egy vihar miatt. Plusz régóta ismeri Irist vagyis gyerekkora óta. 


Filmben: Igaz kitöröltek egy pár Flashes jelenetet is, de nem adott sok információt. Barrynek itt nincs munkája még, az apja ugyanúgy a sitten ül, Irisról nem tudunk semmit, és barátai sincsenek még.

2. Személyiség

Képregényekben: Mindenki, úgy ismeri Barry Allent, hogy egy kedves srác, aki sok emberrel barátkozik és nagyon barátságos mindenkivel. Egy csapattagos fickó, aki sánta vicceket csinál és nyugodt ember nem olyan, mint Wally. Wally sokkal bölcsebb, toleránsabb, és sztoikusabb.


Sorozatban: Itt sokan Pókember személyiségéhez hasonlítják, bár olyan információt nem találtam, hogy képregényesre utal vagy a filmesekre. Barrynek itt nincs magabiztossága és sokat nyavalyog. Láttam, hogy sokan inkább már a Wallys Flashre hasonlítják. Ahelyett, hogy elvigye a sérült embert a legközelebbi kórházba nem ezt csinálja, hanem megvárja míg meghal. 


Filmben: Itt már azt a figurát kaptuk, aki vicces. Igaz nem nagyon volt itt magabiztossága, hiszen csak fellökte az embereket és elfutott😃. Reméljük, hogy a szóló filmjében már több magabiztossága lesz.

3. Ruha

Képregényben: A képregényekben Barry csinálta saját magának. Az első ruhája az textil volt, ami egyből szétszakadt, amikor futott. Utána kitalálta azt, hogy olyan ruhája legyen, mint egy páncél. Még egy gyűrűt is csinált, amiben a ruhája van, de senkinek nem tűnik fel, hogy egy Flash szimbólum van rajta.


Sorozatban: A sorozatban a S.T.A.R. Labs segített Barrynek ruhát csinálni. Arról ne is beszéljünk, hogy nem sikerült képregényhűre.


Filmben: Na itt már Barry magának csinálta a ruhát, amit Bruce észrevesz, hogy miből csinálta. Tudom ez se képregényhű, de elég hülyén nézne ki, hogy a többiek ilyen páncél szerkóba vannak ő meg ilyen textil szerűbe. Tudom Batmannek nem páncél, de ő Batman. Egyébként valószínűleg ezt az ötletet a képregényből vették, amit fentebb megírtam.

Itt álljunk meg egy picit. Tavaly áprilisban feltöltöttek a YouTube-ra egy videót, amiben Grant Gustin elmondja a véleményét Ezra Miller Flash ruhájáról. Itt a videó alá meg leírom mit mondott.


Teljesen különböző. Igen, úgy értem, hogy ezt vártam, hallottam, hogy olyan lesz, mint az Injustice. Még nem láttam ezt, mi van még? Bocsi, hogy végiggörgetem ezt az egészet, még nem láttam ezt a képet. Igen, ez beteg. Um... igen, beteg. Örülök, hogy igazán más. Mivel a miénk olyan, mint egy utcai, vintage nem hiszem, hogy csináltak volna még ilyet más karakterrel.
Oké, ennyi szempontot tudtam összegyűjteni, ha esetleg nektek van még olyan info, amivel kiegészítenétek, akkor ne tartsátok vissza. Írjátok meg lent. Térjünk a villámok színeire.

Biztos sokatok nézi a Flash sorozatot, és ott is van piros, sárga, kék, fekete illetve fehér színű villám. Ezt az egész elmagyarázást egy videóban találtam. Okosodjunk egy kicsit.

Piros villám

Ők a leglassabb speedesterek/gyorshajtók (kinek, hogy tetszik). És nekik van a leggyengébb kapcsolatuk a Speedforce-szal, ami annyit jelent, hogy mesterséges csatornát használ vagy csak több idő kell, hogy megnőjön a normális kapcsolat, ami a sárga.

Sárga villám

A New52 képregényekben Wally Westnek és Barry Allenek ez a típusú kapcsolat volt az elején. Ők az alap típusú speedesterek/gyorshajtók. A kapcsolatuk a Speedforce-szal átlagos vagy természetes. Képesek több dolgot teljesíteni, ami egyértelműen jellemző rájuk. A Speedforce-t is képesek manipulálni több módon. Mindenki kedvenc Ezüst évekbeli speedestere Barry Allen. 

Kék villám

Akiknek kék van nekik sokkal magasabb a kapcsolat a Speedforce-szal, de nincs sok esély rá, hogy elérjék azt a kapcsolat állapotot.  A jövőbeli Barry Allennek van ilyen képessége.

Fehér villám

Kétségkívül ők a leggyorsabb speedesterek, ami annak köszönhető, hogy túl sok időt töltenek a Speedforce-ba, és tudják manipulálni az időt. A mostani Titans képregényekben Wally West ugyan ezt csinálta, amikor is rejtélyesen eltűnt és sikeresen visszatért Speedfroce-on keresztül.

Fekete villám

Itt kezd érdekes lenni a dolog. Eboard Thawne-nak volt a New52 képregényekben fekete villámja, és az ő képességük, hogy le tudják lassítani az időt. Azt nem tudni milyen kapcsolata van a Speedforce-al.

Köszönöm, hogy végig olvastátok. Legközelebb egy Story Time-al fogok jönni, és ha észrevettétek, akkor itt oldalt mindig tudjátok ellenőrizni milyen bejegyzések lesznek várhatóan.


Ki a jobb Flash?

Ezra Miller
Grant Gustin

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Hallod, amúgy ha kell információ a sorozatos Flashről a cikkhez, csak szólj, én nézem a sorozatot ;)
    Babu, aki csak itt járt egy cikk erejéig

    VálaszTörlés